Hatékony tanulás felnőtt fejjel

A 3 hetes kurzus során olyan hatékony tanulási technikákat sajátíthatsz el, melyekkel munka, család és egyéb kötelezettségek mellett is fejlődhetsz. A tanulási technikák mellett önismereti fókusszal átkeretezzük a tanuláshoz fűződő negatív sémákat, blokkokat. A felnőttkori tanulás - legyen szó nyelvtanulásról, technológiai készségek fejlesztéséről vagy lexikális tudás bővítéséről - a mindennapi élet egyik kihívása. Közel sem biztos, hogy pont akkor fog az agyunk, amikor időnk is engedi a tanulást, ha egyáltalán rendszeresen sikerül időt szakítanunk rá. Csatlakozz a kurzushoz, hogy az andragógia, azaz felnőttoktatás, az emberi erőforrások és a coaching területén szakértő trénerünk segítsen neked kialakítani egy olyan fenntartható rendszert, mellyel sikerélményed lehet a tanulásban!

Hatékony tanulás felnőtt fejjel

Élő, interaktív, online képzés

  Ár tervezés alatt 

 • Következő indulási dátum: hamarosan
 • Élő workshopok: dátumok hamarosan
 • Kiegészítő anyagok:
  • Tanulási tippeket és trükköket összefoglaló jegyzet
  • Teendőlista a hatékony tanuláshoz
  • Munkalap a tanulási célok megfogalmazásához
 • ÁFAmentes
2021 naptár

Dátumok:

Dátum hamarosan

Nem alkalmasak a fenti időpontok?

Iratkozz fel a hírlevelünkre és értesítünk, amikor legközelebb újra indul ez a kurzus, vagy kövess minket Facebookon, hogy képben legyél az újdonságainkkal!

Hogyan zajlik a kurzus? Mit fogsz megtanulni a felnőttek tanulásmódszertanáról?

Mire számíthatsz:

 • Barátságos, elfogadó és támogatói légkörre, maximum 6 fős kis csoportban.
 • A kurzus során tanulási stílusokat fogsz megismerni, ami által kialakíthatod, hogy milyen tanulási stratégia felel meg leginkább a te személyiségednek, életvitelednek.
 • Olyan gyakorlatokra, amelyek segítenek megtervezni és megvalósítani a rád váró tanulási folyamatokat, amelyek fejlesztik a hatékonyságod.
 • A Kurzuscafé trénere, Nóra több, mint 7 éve foglalkozik felnőttek képzésével, andragógiai, coaching és HR területen szerzett többéves tapasztalata pedig segítségedre lesz abban, hogy a te speciális kérdéseidre válaszokat és megoldásokat találj.
hatékony tanulás

Mit fogsz tanulni:

 • Magadról, a tanuláshoz való viszonyodról, szokásaidról és a céljaidról fogsz tanulni.
 • Megtanulsz reális célokat megfogalmazni és hozzá illeszkedő tanulási stratégiát kialakítani, ami által hatékonyabb leszel.
 • Megtanulod feltérképezni és megszervezni a tanulási folyamataid, ami által rálátásod lesz erőforrásaidra, határaidra, szükségleteidre és azokra a lehetőségekre és akadályokra, amelyekkel a tanulás során találkozni fogsz.

Az élő kurzuson túl kapsz még:

 • Tanulási tippek és trükkök jegyzetet
 • Teendő listát a hatékony tanuláshoz
 • Munkalapot a tanulási célok megfogalmazásához

Korábbi visszajelzések

“Nóri nagyon jó érzékkel vezette a csoportot, és az online térben a teljes csoport szívvel-lélekkel és őszintén volt jelen. Amit az első alkalommal még meglepődve tapasztaltam, az kb. a 3. alkalomra már egyértelművé vált, hogy a körülöttünk zajló események a tudatomig eljuthatnak, de a lelkem derűjének szerencsére csak a felszínét kapirgálják. Hálás vagyok az élményért és az ítélkezésmentes befogadó környezetért. A többi résztvevő reflexiói segítettek meglátni a lényeget és az az élmény, amikor a saját benyomásaim megosztása másnak is pozitív hatású lehet, az egyenesen megfizethetetlen. Mindemellett szuper kikapcsolódás, igazi, mindenkinek járó ÉNIDŐ!”

(Nóra korábbi kurzusának résztvevője)

Tematika:

1. hét

A tanuláshoz való viszonyunk és célkitűzések

Átgondoljuk a tanuláshoz fűződő viszonyunkat, érzéseinket, mintáinkat. A tanuláshoz fűződő korlátozó hiedelmeket átkeretezzük és új gondolati mintákat alakítunk ki. Meghatározzuk céljainkat, hogy honnan hová szeretnénk eljutni.

2. hét

Tanulási stílusok, erőforrások és környezet

Feltérképezzük, hogy jelenlegi életvitelünk/élethelyzetünk mennyire támogató tanulási céljainkban, hogy milyen erőforrásaink, lehetőségeik vannak és milyen nehézségekkel kell megküzdenünk. Tanulmányozzuk a különböző tanulási stílusokat, majd megfogalmazzuk az egyéni tanulási stílusunk, hogy a lehető legjobb tanulási stratégiát alkothassuk meg céljaink elérésének érdekében. 

3. hét

Tanulási stratégia és tanulási módszerek

Megtanulunk tanulási tervet, stratégiát írni és új tanulási szokásokat kialakítani. Megismerkedünk különböző tanulási módszerekkel.    

Ki tartja a képzést?

Nacsa Nórának fejlesztő, segítő szakemberként célja, hogy a kurzus résztvevői számára olyan szabad gondolkodási és alkotói teret biztosítson, amiben jelenlegi kérdéseikkel, dilemmáikkal kapcsolatban, saját ritmusukban képesek önálló döntéseket, ötleteket, megoldási javaslatokat hozni, felszabadítani és megélni valós érzéseiket, felfedezni személyiségük eddig rejtett területeit.

Munkája során harmonizálja az eddigi tanulmányai által megismert módszereket és saját tapasztalatait az andragógia, élménypedagógia, mindfulness (tudatos jelenlét), coaching, drámapedagógia, túravezetés, szervezetfejlesztés területéről. Hisz benne, hogy a fejlődés, a tanulás, ha saját szükségleteink figyelembe vételével, szervezetten, erős elhatározással és jól kitűzött céllal történik, akkor az élet élvezetes pillanataihoz tartozó folyamattá válhat.

Filozófiájának alapja az empatikus megértés.

“A tapasztalat szerint, ha valaki megérti, hogy milyen érzés a számomra úgy létezni, ahogy én élek – a nélkül, hogy elemezni akarna, anélkül, hogy ítéletet alkotna rólam-, akkor az ilyen légkörben általában kitárulkozom, fejlődésnek indulok.”

/Klein Sándor – Az empatikus megértésről/

Nacsa Nóra tréner

Miért hasznos ez a kurzus a hatékony tanulásról felnőtt fejjel?

 • Már nem a fő tevékenységed a tanulás, de szeretnél folyamatosan, hatékonyan fejlődni?
  • A képzés során megmutatjuk, mennyire fontos a tanuláshoz szükséges belső/önismereti és külső/környezeti tényezőket megvizsgálni és szükség esetén változtatni rajtuk.
 • Tudod, hogy miért lenne fontos tanulnod, de nyomásnak, nehézségnek érzed?
  • Lehet, csupán nem találtad még meg a hozzád leginkább passzoló tanulási stílus, amellyel könnyedén nekikezdhetsz és nem tudod, hogyan tervezd a tanulási folyamatot. Mi segítünk ebben!
 • Úgy érzed, hogy a rendszeres tanulás, önfejlesztés nem illeszthető be a többi kötelezettséged közé?
  • Segítünk, hogyan gazdálkodj jól az időddel, hogyan vegyél megfelelő lendületet a tanuláshoz a megfelelő célok kitűzésével.

Mit garantálunk?

 • Támogató légkört olyan kis csapattól, akik hozzád hasonlóan fejlődnni szeretnének
 • A kurzust követően bármilyen témában képes leszel rád szabott tanulásmódszertant kialakítani önállóan.
 • Képes leszel önállóan megvizsgálni a tanuláshoz szükséges önismereti és környezeti feltételeket.
 • Tanulást segítő tippeket és trükköket gyűjtünk neked össze a legjobb könyvekből és oktatási anyagokból, így a lényeget már feldolgozva megkapod.
 • Személyes kapcsolatot a Kurzuscafé.hu trénerével, aki az egyéni helyzetedet, kérdéseidet is szem előtt tartja

Gyakran ismételt kérdések

Van-e előfeltétele a kurzusra való jelentkezésnek?

Egyik Kurzuscafé kurzus részvételéhez sem kell előzetes ismeret. Kezdőket és haladókat egyaránt várunk, olyanokat is, akiknek ez lesz az első online kurzusok életükben. A Kurzuscafé trénerei minden esetben figyelembe veszik a résztvevők tapasztalatait és eszerint alakítják ki a kurzus menetét.

Mi a jelentkezés és a fizetés menete?
 1. Válaszd ki a kurzust, a részletes leírásnál kattints a Jelentkezés gombra. Ekkor a kurzus átkerül a kosaradba.
 2. Ellenőrizd a kosarad tartalmát és kattints a fizetés gombra.
 3. Töltsd ki a számlázási és kapcsolattartási adatokat és válaszd ki a fizetési módot.
 4. A megrendelésről néhány percen belül automatikus visszaigazoló e-mailt kapsz.
 5. A fizetés beérkezését követő 48 órában megkapod a számlát.
 6. A kurzus kezdete előtt 5 naptári nappal emailben küldjük el számodra a részletes információkat a kurzussal kapcsolatban.
Hogyan férek hozzá a megvásárolt kurzushoz?

A megrendelést követően kapsz egy automatikus üzenetet e-mailben, hogy a jelentkezésed beérkezett. A részvételi díj beérkezését követően, legkésőbb 48 órán belül megküldjük számodra a számlát is.
A kurzus kezdete előtt 5 naptári nappal emailben küldjük el számodra a részvételhez szükséges információkat: Zoom link az élő kurzusokhoz, linkek a fejlődést támogató kiegészítő anyagokhoz.

Mit tegyek, ha nem kaptam visszaigazoló e-mailt?

Ellenőrizd a “spam” mappát! Ha ott sem találod, lépj velünk kapcsolatba az info@kurzuscafe.hu e-mail címen keresztül.

Milyen technikai eszközökre van szükséged?

A kurzuson való részvételhez internet kapcsolatra és számítógépre, laptopra, tabletre vagy okostelefonra van szükség. A tapasztalatok szerint kényelmesebb a részvétel számítógépen, laptopon vagy tableten. Ha mégis okostelefonról jelentkezel be, támaszd ki, hogy kényelmesen láthasd a képernyőt. Webkamerára és mikrofonra szintén szükséged lesz, de ezeket nem kötelező végig bekapcsolva tartanod. A webkamera és a mikrofon használata nem kötelező, de erősen ajánlott, hiszen az együtt tanulás élményéhez ez is nagyon fontos.

Kell személyes információkat, tapasztalatokat megosztani magamról?

A trénereink nagyon odafigyelnek, hogy mindenki csak annyit osszon meg magáról, amennyit a résztvevő is komfortosnak talál. Bármikor mondhatod, hogy egy kérdésre nem szeretnél válaszolni, ez semmiféle hátránnyal nem jár számodra.

Milyen programot használunk az élő kurzusokhoz?

Az induló kurzusokhoz Zoom-ot használunk. A Zoom linket, amin be tudsz lépni a szobába, e-mailben elküldjük neked

Hogyan férek hozzá a kurzushoz?

Összefoglaltunk neked a legfontosabb tudnivalókat, ezen a linken.

Biztonságos a Zoom használata?

A szakértők egyetértenek abban, hogy a Zoom használata biztonságosnak tekinthető a mindennapi tanuláshoz és megbeszélésekhez.  Természetesen nem ajánlott egy ilyen platformon bizalmas céges vagy állami titkokat, személyes egészségügyi adatokat megosztani, ahogy ez általában igaz az interneten fellelhető többi platformra is. A kurzusaink biztonságát azzal növeljük, hogy csak jelszóval jelentkezhetnek be a résztvevők, akiket a Kurzuscafé munkatársa engedhet csak be a chat szobába.

Készül felvétel a kurzuson?

A kurzusról nem készül felvétel.

Messenger icon
Írj nekünk Messengeren!