a
  /  Blog   /  Lakáskultúra – avagy a design és én

Lakáskultúra – avagy a design és én

Azt szeretnénk, hogy az otthonunk tükrözze a személyiségünket.

Ez nem csak a reprezentáció miatt fontos számunkra, de a szabad önkifejezés egyik legkézenfekvőbb eszköze is. Egy hozzáértő szem segítsége ehhez mindig jól jön.

lakberendező tanfolyam blog

Az élettér jelentősége

A tér formálásának mindenki számára elérhető eszköze a lakástextil. Különböző színek, minták, anyagok meglepően nagy mértékben tudnak hozzájárulni a térérzethez. Ha olyan textíliák ölelnek körül otthonodban, amelyekhez tudatos választás és őszinte szeretet fűz, az kihat a mindennapjaidra. A hozzád illő hangulat megteremtésében segít Katona Julis tréningje a Kurzuscafé.hu-n.

Home, office

A legtöbben egy lakberendezési kurzus lehetősége láttán rögtön otthonukra gondolnak. Még ha dédelgetsz is álmokat arról, hogy egyszer kipróbálod magad designerként, nyilván saját fészked szeretnéd elsősorban magadhoz igazítani. Az enteriőr design kemény feladat, a szakma elsajátítása hosszú időbe telik, kezdjünk hát kicsiben!

Ha te is átálltál az otthoni munkavégzésre a koronavírus kapcsán vagy a rugalmas életvitel megteremtéséért, adott a kihívás, hogyan lehet jól megoldani ezt a két funkciót egy bejárati ajtó mögött? A Kurzuscafé.hu Online lakberendező tanfolyama során közelebb tudsz kerülni az otthon jobb megértéséhez, a funkciók minél jobb kialakításához, elkülönítéséhez.

Biztos így akartad?

A lakberendezés, akárcsak bármelyik hobbi remek örömforrás; egészen addig, amíg olyan a végeredmény, ahogy elképzelted. 

Egy kisebb kudarc is rámutathat, nem is annyira egyszerű megtalálni azt anyagot és mintát, amely illik a személyiségedhez, mindamellett koherens, illik a folyton gazdagodó környezetedhez, kedvenc tárgyaidhoz, amelyektől sosem válnál meg. Ahhoz, hogy a hatás az legyen, amit szeretnél, és semmi más hozzáértő szemre lehet szükség.

A jó és a rossz design

Nem könnyű és nem is szükséges jó és rossz designról feketén-fehéren beszélnünk. Viszont azt tudjuk, hogy a designnak emberformáló ereje van. Gondolj csak kávézókra, amiket szeretsz, terekre, ahova szívesen ülsz ki és utcákra, ahol örömmel sétálsz. Ezek mind tervezés, kisebb-nagyobb design projektek eredményei. Ugyanígy tudod alakítani a környezeted a lakberendezéssel, abban a léptékben, ami felett teljes hatalmad van. 

 

Viszont ahogy léteznek nem annyira kellemes részek a városban, könnyen eshetsz abba a hibába, hogy megfelelő szakértelem és odafigyelés híján épp az ellenkezőjét éred el annak, mint amit szerettél volna. 

Az Online lakberendező tanfolyam – Fókuszban a függöny és lakástextil kurzus során a szakértelem adott. Az esztétika és a környezet élettani hatása komplex kérdés, de Julis segít megtalálni a jó design megoldásokat mindenkinek, miközben beavat az aktuális trendek világába is.

Textil & tudatosság

A tréninget Katona Julis, a Renaichance öko fashion brand alapítója tartja. Ő is, csak úgy mint segítője, Márföldi Dóri textiltervező végzettséggel rendelkeznek. A kísérletező kedv és az alternatív megoldások garantáltak, ha velük tanulsz! 

 

Julis a három másfél órás tréningen túl anyagismereti, színtani és tervezői sablonanyagokat biztosít, így nem kell aggódnod, hogy a tanultak nem maradnak Veled további projektjeidhez.

Katona Julis tréner

A textil több, mint szőnyeg vagy függöny

A textilnek a ruházaton és a lakberendezési felhasználáson túl is van élete. Textilművészek nem kizárólag használati tárgyként, hanem akár műalkotásként, alkotói felfogásuk kivetítésére is használják ezt a médiumot. Társadalomformáló ereje lehet az olyan radikális textilmunkáknak és mintatervezéseknek, mint amilyeneket a svéd művész, Elisabeth Radhe készít. 

 

A textilt taktilis jellege, könnyű előállíthatósága, színezhetősége egy olyan univerzális és sokoldalú médiummá teszi, ami szinte az egész életünk beborítja a XXI. században. Ruházatunk is nagy igényességgel és kifejező erővel állítjuk össze, hallgatunk a divat tanácsaira. Miért ne tennénk ugyanezt azokkal az anyagokkal, amik nem közvetlenül rajtunk, hanem körülöttünk vannak?

Otthon extra

Az elsajátított ismereteket nem csak otthonodban tudod hasznosítani. Akár saját házad, lakásod alakítod, vagy egy másik, számodra fontos teret, az tudatos gondolataidtól lesz igazán extra. Ez nem azt jelenti, hogy minden tárgynak meg kell legyen a saját négyzetcentimétere. Ha elmélyülsz a tárgyaid értelmében, megtalálod mit jelentenek számodra, az teszi igazán különlegessé otthonod.

 

Bármilyen lakberendezési projektbe is kezdesz, a lényeg, hogy a végén elégedett legyél az eredménnyel, másoknak pedig büszkén mutasd meg, milyen az a tárgyi környezet, ami a leginkább Te vagy.

Messenger icon
Írj nekünk Messengeren!